מסחר בזהב הוא מנהג עתיק יומין שקיים כבר אלפי שנים. זהב נתפס לאורך ההיסטוריה האנושית כסחורה בעלת ערך והנדירות והיופי שלו הפכו אותו לאמצעי חליפין פופולרי לאורך ההיסטוריה. ואין פלא שלזהב תמיד היה ביקוש כל כך גדול – מדובר באחת המתכות המיוחדות ביותר שטומונות בכדור הארץ. מתכת יוצאת דופן ביופיה, בעלת מוליכות גבוהה ויכולת עיבוד פשוטה אשר לה שימושים רבים במגוון רחב של תעשיות.
אז איך בעצם סוחרים בזהב היום? היכן וכיצד ניתן לקנות ולמכור זהב? איפה מתבצע מסחר בזהב בימינו? במאמר שלפניכם ריכזנו עבורכם מידע שיענה לשאלות אלה ויעשה לכם סדר בכל הקשור למסחר בזהב.
מסחר בזהב – איך הוא מתבצע היום?
מעוניינים להשקיע בזהב אבל לא יודעים איך לעשות זאת? קבלו את שלושת אפיקי ההשקעה הנפוצים כיום בשוק.
מסחר בזהב פיזי
מסחר בזהב פיזי מהווה קנייה ומכירה של זהב פיזי, לרוב בתצורה של מטילי זהב או מטבעות זהב. סוג זה של מסחר פופולרי בקרב משקיעים פרטיים המעדיפים להחזיק בבעלות ישירה על המתכת. זוהי נחשבת לדרך המסורתית והבטוחה ביותר במסחר בזהב. היתרון הגדול של קניית זהב פיזי הוא ניתוק התלות של המשקיע במערכת הפיננסית ובגורמים ״מתווכים״ בינו לבין הזהב, והאפשרות להחזיק ״בדבר האמיתי״. סוחרי זהב ותכשיטנים מעורבים בדרך כלל בעסקי המסחר הפיזיים בזהב. מחיר זהב פיזי נקבע על פי היצע וביקוש בשוק, אולם לזהב פיזי יש להוסיף פרמיה עבור עלויות הייצור, השינוע והביטוח. פרמיה זו מגיעה לרוב לבין 5% עד 15% מעל מחיר הזהב בבורסה, כתלות בפריט שאנו מעוניינים לרכוש.
תעודת סל בזהב ונגזרים על הזהב
תעודות סל המחקות את מחיר הזהב קיימות בבורסה ומאפשרת לסחור ולהשקיע בזהב בדומה למסחר במניות. תעודות סל הן דרך פופולרית להשקיע בזהב, שכן הן מאפשרות למשקיעים לקבל חשיפה לשוק הזהב מבלי לקנות זהב פיזי. אולם החסרון הבולט של תעודות סל היא שאין מדובר באחזקה של זהב אמיתי, וכמובן שלא באחזקה ישירה. המשקיעים באופן זה בעצם קונים מניות בתעודת הסל, המייצגות חלק מנכסי הבסיס של הקרן, שעשויים לכלול בחלקם חוזים עתידיים על זהב או זהב פיזי. אולם, מדובר בשיטת מסחר בזהב התלויה ביציבות הבורסה והמערכת הפיננסית, ואשר איננה מבטיחה שברגע האמת נוכל לממש את אחזקתנו, ועל כן נחשבת בעלת סיכון גבוה משמעותית מאחזקה של זהב פיזי.
חוזים עתידיים
חוזים עתידיים הם הסכמים לקנייה או מכירה של נכס, כגון זהב, במחיר קבוע מראש ובתאריך עתידי. חוזים עתידיים על זהב נסחרים בבורסות סחורות והם פופולריים בקרב משקיעים וסוחרים שרוצים לסחור ספקולטיבית על פי המחיר העתידי של הזהב. מסחר בחוזים עתידיים יכול להיות מורכב וטומן בחובו סיכונים משמעותיים, שכן מחיר הזהב יכול להיות מושפע ממגוון רחב של גורמים, לרבות תנאים כלכליים, אירועים פוליטיים וסנטימנט בשוק, ועל כן איננו מומלץ למשקיע הפרטי.
אילו בדיקות מומלץ לערוך לפני שבוחרים להשקיע בזהב?
ישנן מספר אסטרטגיות בהן משתמשים סוחרים ומשקיעים בעת מסחר בזהב, כולל ניתוח יסודי, ניתוח טכני ומעקב אחר מגמות. ניתוח יסודי כולל בחינת הגורמים הכלכליים והפוליטיים הבסיסיים שיכולים להשפיע על מחיר הזהב, כגון שיעורי ריבית, אינפלציה ואירועים גיאופוליטיים. ניתוח טכני, לעומת זאת, כרוך בניתוח נתוני מחירים ונפחים היסטוריים כדי לזהות דפוסים ומגמות שיכולים לעזור לחזות תנועות מחירים עתידיות. מעקב אחר מגמה כולל זיהוי ומעקב אחר כיוון מגמת השוק.
אולם חשוב לציין שכאשר בוחרים להשקיע בזהב, וביתר שאת כאשר קונים זהב פיזי, הדבר החשוב ביותר שצריך לבדוק ולבחון היטב הוא את הסוחר ממנו קונים. האם יש מוניטין מוכח? כמה שנים הוא פועל בשוק? מה מקור הזהב? האם הוא מוכר מותגים מוכרים? כל אלה יסייעו להבטיח עסקה כשרה ובטוחה.
מסחר בזהב עם עולם הזהב
מסחר בזהב יכול להיות דרך משתלמת ומרגשת להשקיע ולהרוויח. עם זאת, כמו כל השקעה, היא טומנת בחובה סיכונים ודורשת מחקר ולימוד. בין אם אתם משקיעים מתחילים או סוחרים מנוסים, חשוב להבין את הסוגים השונים של מסחר בזהב ולפתח אסטרטגיית השקעה נכונה המותאמת למטרות האישיות ולסובלנות הסיכון שלכם. עם תכנון קפדני ומשמעת, מסחר בזהב יכול להיות תוספת חשובה לכל תיק השקעות.
אנחנו בעולם הזהב מזמינים אתכם לקנות מאיתנו זהב פיזי, את ״הדבר האמיתי״ אשר מבטיח כבר אלפי שנים ביטחון כלכלי. השאירו את הפרטים שלכם באתר ואנחנו נשמח ליצור איתכם קשר בהקדם.